Radnici iz Ukrajine u Hrvatskoj:
kako pronaći i započeti s poslom?


Kako pronaći ukrajinske specijaliste za Hrvatsku
Nakon događaja u posljednjih nekoliko godina u Ukrajini puno visokokvalificiranih stručnjaka traže posao u inozemstvu kako bi sebi osigurali visoku razinu zarade. Takvo stanje otvara više mogućnosti za poslodavce iz drugih zemalja, uključujući Hrvatsku, koji imaju priliku dobiti dobre kadrove po pristupačnoj cijeni. Ali jel' sve tako jednostavno? Pogledajmo detaljnije.

Pronaći i zaposliti električare, montere, tesare, bravare, vozače, zavarivače ili graditelje doista čini se nije teško ali postoje barem tri važna aspekta koja treba uzeti u obzir prije nego početi s potragom.
1. Posao u Hrvatskoj: ići ili ne?

Kad se govori o napuštanju granica vlastite zemlje pitanje sigurnosti je vrlo aktualno. Često potencijalni zaposlenici ne riskiraju započeti odnos s inozemnim pravnim osobama bez osiguranja od treće strane. Naravno najveća prednost bude u dobroj recenziji o poslodavcu ili takozvani WOM marketing. Međutim da se uspostavi dobar ugled kompanije može potrajati dosta vremena, što pogotovo nije isplativo kad su radnici potrebni hitno.
2. Profesionalne kvalitete ukrajinskih stručnjaka

U Ukrajini je dosta specifična situacija u pitanju suodnosa obrazovanja i prakse. Događa se da ljudi sa visokim obrazovanjem ipak ne rade po struci nego završavaju dodatne tečajeve i počnu obavljati druge poslove. U takvim slučajevima važna je orijentacija ne na diplomu nego na iskustvo i povratnu informaciju o svakom potencijalnom zaposleniku. U nedostatku iskustva na području rekrutinga lako je zaposliti osobu koja se pokaži nesposobna. U Ukrajini ima tisuće kvalificiranih stručnjaka s kojima neprestano surađujemo, a stoga je najbolje odabrati one kadrove koje će 100% ispuniti vaša očekivanja.
3. Dokumenti i birokracija

U 95% slučajeva privlačenja stranih radnika suočavamo se s dugotrajnom birokratskom procedurom koja zahtijeva stalno iskustvo i praktično znanje. Uglavnom realno je da sve ostvarite sami, ali kad potrebno zaposliti grupu graditelja ili radnika na proizvodnju, pitanje kontrole dokumenata te njihove profesionalnosti je dovoljno važno. Ako neke sitne stvari nisu napravljene na vrijeme, riskirate izgubiti puno vremena na ponovnu proceduru izdavanja dozvole za rad te ostati bez potrebnih radnih resursa upravo kad budu vam potrebni.
Što raditi? Kako pronaći specijaliste iz Ukrajine u Hrvatskoj?

Obratite se za konzultacijom našim stručnjacima. Mi ćemo besplatno provesti analizu tržišta i ponudimo zaposliti specijaliste, čija profesionalna kvaliteta odgovara potrebama vašeg projekta. Dobro razumijemo vrijednost izraza "kvalitetno i na vrijeme" zato se ne morate brinuti o terminima i drugim povezanim rizicima.

Naši su menadžeri u Hrvatskoj i stoga možete nas slobodno kontaktirati u bilo koje vrijeme. Nazovite nas ili ostavite svoje pitanje na web-stranici.
Tražite radnike za svoju firmu?
Popunite ovaj obrazac i mi ćemo vas kontaktirati u roku 24 sata