Faze rekrutinga
1. Scouting

Organiziramo reklamnu kampanju kako bismo pronašli kandidate za vaše radno mjesto. Pregledamo našu bazu kontakata, privučemo nacionalnu mrežu agenata, izvršavamo oglašavanje na društvenim mrežama i pretraživačkim mjestima, oglašavamo na ukrajinskim web-stranicama za traženje posla.
2. Screening

U fazi upoznavanja ispostavlja se razina adekvatnosti kandidata, njegova motivacija, prihvatljiv kandidatu termin za odlazak i upoznavanje s radnim i životnim uvjetima u stranoj zemlji.
3. Prikupljanje dokumenata

U ovoj fazi stvaramo elektronski paket dokumenata, također provjeravamo odsutnost zabrana ili birokratskih prepreka određenog kandidata za rad u Hrvatskoj.
4. Intervju prema kompetencijama

Intervju prema kompetencijama pomoću STAR metode. Pažljivo provjeravamo sposobnost svake osobe za obavljanje posla koji nudite. Sva slobodna radna mjesta su podijeljena na kompetentne jedinice i testirana prema Vašim željama i našim modelima kompetencija. Koristimo hipotezu da će osoba u budućnosti djelovati u skladu s prošlim iskustvom, pa pitamo o specifičnosti rada, saznajemo prethodno iskustvo, prikupljamo preporuke.
5. Skype-razgovori

Skype-razgovori s tehničkim i linijskim rukovoditeljima budućeg radnika u firmi. Za potpuno povjerenje, ako je potrebno, organiziramo Skype-razgovor između kandidata i vašeg tehničkog specijalista kako biste imali priliku samostalno provjeriti odgovara li zaposlenik vašem zahtjevu.
Tražite radnike za svoju firmu?
Popunite ovaj obrazac i mi ćemo vas kontaktirati u roku 24 sata